MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

ultra thin porcelain laminate veneers

Ultraohuet posliinilaminaatti viilut

Mitä ultraohut posliinilaminaattiviilut ovat? Mitkä ovat edut ja haitat?

Normaalissa hammaslaminaattihoidossa hammas tulee pienentää. Näiden ultraohuiden hammaslaminaattien avulla ei kuitenkaan tarvitse ajella hampaita alas. Ultraohuiden posliinihammaslaminaattien levittämiseen ei tarvitse ajella yhtään hampaita. Ne ovat niin ohuita, että ne voidaan laittaa suoraan hampaille, jopa ilman nukutusta. Paksuus on 0,2-0,3mm (lähes yhtä ohut kuin piilolinssit).

Verrattuna perinteisiin hammaslaminaatteihin

Perinteisten hammasposliinilaminaattien paksuus on 0,5 mm. Tämä saattaa tuntua pieneltä erolta, mutta muista, että tämä pala on kiinnitetty hampaillesi. Se vaikuttaa erilaisiin asioihin, kuten puhumiseen, syömiseen, suun yleiseen asentoon jne. On parasta, että materiaali on mahdollisimman ohutta.

Sovelluksen edut ilman hampaiden pienentämistä

  • Koska hampaita ei ajeta, se ei häiritse hampaiden luonnollista rakennetta.
  • Se rohkaisee monia ihmisiä, jotka haluavat hammashoitoa, mutta eivät halua leikkausta valmisteena.
  • Koska alkuperäisiin hampaihisi ei tehdä mitään, herkkien hampaiden riski on erittäin pieni. Tämä sivuvaikutus on kuitenkin yleisempi tavanomaisissa hammaslaminaattihoidoissa.
  • Erittäin ohuet posliinilaminaatit kiinnitetään suoraan hammaskiilleen, mikä antaa laminaateille vahvimman pidon. Mutta kun hammas ajellaan pois tavanomaista laminaattihoitoa varten, laminaatit asetetaan dentiinikerroksen päälle. Laminaatteja on vaikeampi liimata tälle kerrokselle. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että ne putoavat tulevaisuudessa, jos fyysisiä traumoja tapahtuu.

Eikö erittäin ohuissa laminaateissa ole haittoja?

Kaikkien etujen lisäksi sillä on myös huonoja puolia. Tästä syystä sitä ei pitäisi pitää “parhaana” menetelmänä vaan “erilaisena menetelmänä”. Joissakin tapauksissa tavanomainen laminaattihoito voi olla potilaalle sopivampi. Yksi ultraohuiden laminaattien haitoista on, että näissä laminaateissa on paksummat päät, jotka pysyvät hampaan ikenillä kuin tavanomaisissa laminaateissa. Tämä vaikeuttaa bakteeriperäisen hammasplakin puhdistamista. Tämä ongelma voidaan minimoida sijoittamalla laminaatit siten, että sen pää jää hampaiden ikenien alle. Mutta tämän tekemiseksi ikenet tulee nostaa hieman, mikä vaatii paikallispuudutuksen.


Paras hammaslääkäriklinikka Turkissa