NENÄLEIKKAUS TURKISSA

Älä tuhlaa aikaasi,
löydä uusi itsesi…

Näsoperation i Turkiet

Nenäleikkaus Turkissa

Nenän leikkaus, joka tunnetaan myös nimellä rhinoplasty, on yksi suosituimmista kauneusleikkauksista. Lääketieteen kehityksen myötä tästä suositusta toimenpiteestä on tullut paljon yksinkertaisempi ja toiminnan tulokset ovat parantuneet huomattavasti.

Nenäleikkausta tekevät Suomessa useat lääkärit. Nenän leikkaus on useiden lääkäreiden käytettävissä suurissa kaupungeissa kuten Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Espoossa. Suomessa ja erityisesti kaupungeissa kuten Helsinki, Tampere, Turku tai Espoo, rhinoplasty-leikkausten hinnat ovat kustannusten vuoksi erittäin korkeat. Siksi monet ihmiset hallitsevat nenäoperaatiota, joka tehdään toisessa maassa pienemmällä budjetilla. Turkki on vain noin 3,5 tunnin lentoa Suomesta ja vastaava suomalainen tulee Turkkiin nenäleikkaukseen.

Näsoperation i Turkiet İstanbul

Kuinka nenän leikkaus tehdään?

Rinoplastiaoperaatiossa tulee kerralla huomioida nenän sisäosa ja rakenne samalla kun huomioon otetaan myös nenän muotoiltava ulkomuoto. Nenän rakenne koostuu eri osista ja yhden osan käsittely vaikuttaa koko nenän kokonaisuuteen. Käsiteltäessä rinoplastialeikkauksella vain tiettyä osaa nenästä voi epäkohdat korostua tai nenä voi jopa mennä huonommaksi. Tästä syystä nenän sisäosa ja ulko-osa tulee arvioida kokonaisuutena ja leikkaus tulee tehdä kokonaisuuden kattavana kerralla yhden operaation aikana.

Esimerkiksi nenän ulko-osan kaarevuus vaikuttaa myös sisäosan rustoon, joka on toiselta nimeltään septum.  Tämä kaarevuus aiheuttaa usein myös nenän sierainten ja pehmytosien epätasaisuuden. Tällaisessa tapauksessa potilaalle on tehtävä saman operaation aikana sekä ‘septorinoplastia että nenän pehmytosien leikkaus’. Nenän kaarevuutta ei edes ole mahdollista sisäosan rustoon tehdään myös korjaus. Nenän sisäisen ruston korjaus antaa myös potilaalle mahdollisuuden  hengittää helpommin operaation jälkeen.

Nenäleikkaus (Rhinoplastia) on operaatio, joka tehdään yleensä yleisanestesiassa. Ainoastaan nenän pientä hienosäätöä koskevat yksinkertaiset rinoplastiset operaatiot voidaan suorittaa lääkärin niin valitessa paikallispuudutuksessa.  Leikkaus kestää keskimäärin noin  2-2,5 tuntia ja yhdessä tarvittavien valmisteluiden ja operaation seurantaa vaativan toipumisvaiheen  huomioon ottaen, operaatioon menee yleensä yksi päivä. Ensimmäisen yön viettäminen operaation jälkeen sairaalassa on teidän mukavuutenne ja lääkärin suosituksen mukaan tärkeää. On olemassa kaksi yleisesti suosituinta nenän muotoiluleikkauksen tekniikkaa.

  • Avoin nenäleikkaus: Nenän sierainten välinen ‘kolumella’ niminen kudospalkki leikataan auki, jolloin nenän sisäosiin päästään käsiksi ja voidaan suorittaa septoplastia- tai rinoplastialeikkaus.
  • Sisäinen nenäleikkaus: Toisen nenän sieraimen kautta mennään nenän sisälle ja tekemällä pieniä viiltoja päästään käsiksi käsiteltävään alueeseen ja leikkaus toteutetaan. Koska operaatio suoriteaan nenän sisäisesti, ei jää riskiä että pinnallisia arpia jää näkyville.

TravelMEDI toteuttaa yleensä nenäopeaationsa sisäisellä rinoplastialla. Kuitenkin potilaan tilan tai nenän ongelmien niin vaatiessa, tehdään rinoplastia avoimena leikkauksena. Rinplastian tekniikka vaihtelee potilaan epämuodostuman, potilaan valinnan ja kirurgin kokemuksen mukaan.

Kuinka kauan kestää toipuminen nenän leikkauksesta?

Nenän muotoilevan leikkauksen potilaiden toipumisaika vaihtelee suoritetun leikkauksen laajuudesta riippuen. Yleensä potilaat nousevat jalkeille  4-6 tunnin kuluessa leikkauksesta ja jos pahoinvointia tai okentelua ei ilmene voi noin kuuden tunnin kuluttua leikkauksesta alkaa syödä. Joissain tapauksissa potilas voidaan kotiuttaa samana päivänä ja joskus taas potilas kotiutuu leikkausta seuraavana päivänä yövyttyään yön yli valvonnan alaisena. Yleensä leikkauksen päätteeksi nenään asetetaan tupot.  Nämä tupot poistetaan yleensä 1-2 päivän kuluessa ja nenän varren tueksi asetettu muotti noin viikon kuluessa leikkauksesta. Yleensä potilaat voivat palata työelämään viikon kuluttua leikkauksesta ellei mitään komplikaatioita ilmene.  Operaation jälkeen turvotuksen ja mustelmien muodostuminen on normaalia ja ne helpottuvat noin viikon tai 10 päivän kuluessa niin että meikkaamalla jäljet on mahdollista peittää. Noin kuukauden kuluessa leikkauksesta muodostunut turvotus laskee noin 75-80%. Tavoiteltu muoto ja täydellinen parantuminen vie noin vuoden verran leikkauksesta. Tämän aikajakson aikana mahdollinen turvotus on täysin normaalia.

Mitä ottaa huomioon nenän leikkauksen jälkeen?

Nenäleikkauksen jälkeen on tärkeää varmistaa, että silikonivaippa on auki ja puhdas ensimmäisen viikon ajan. Sen avulla voitte hengittää hyvin. Vähintään 2-3 päivän ajan alueen kylmähoito vähentää nenän turvotusta ja mustelmien muodostumista. Vähintään kuukauden ajan operaation jälkeen tulee vältää kosketusta vaativia lajeja, painonnostoa, tennistä tai muita raskaita lajeja sekä painavien esineiden nostamista.  Toisella viikolla voi aloittaa kevyen jumpan, uinnin tai yksilöurheilun. Kävelylle voi lähteä jo noin 2-3 päivän kuluttua leikkauksesta.

Jos mahdollista, silmälaseja ei kannata käyttää kuuteen kuukauteen, mutta ei ainakaan missään tapauksessa ensimmäiten  2-3 kuukauden aikana leikkauksesta. Sen jälkeen kannattaa käyttää ainoastaan hyvin kevyitä silmälaseja. Piilolinssien käyttöä suositellaan. Turvotuksen vuoksi saunaa, hamamia, solariumia, auringonottoa tai höyryhoitoja tulee vältäää kuukauden ajan samoin kuin uimista meressä tai uima-altaassa. Suihkuun saa mennä sen jälkeen kun tuki on poistettu.

Nenäleikkauksen Yleiskatsaus

Anestesia

Kenraali

Menettelyn kesto

2-3 Tuntia

Liikunnan aloittaminen

4 Viikkoa

Lopullinen Tulos

6-12 Kuukautta

Paluu Arkeen

3 Päivää

Paluu Työelämään

1 Viikko

Yöpyminen sairaalassa

1 Yö

Kivun taso ensimmäisten kolmen päivän aikana

0-1 **

*Vain informoivaan tarkoitukseen. Konsultoi lääkäriäsi tarkempaa diagnoosia ja hoitoa koskien.
**Kipuasteikko: Minimi: 0 Maksimi: 5

Lääketieteellinen Koordinaattori

Perustajana oleva ihotautilääkäri tohtori Oyku Celen on lääketieteellinen koordinaattorimme ja järjestää hoidot erityisesti arvioimalla potilaan tilaa ja tapausta.

Sairaala

TravelMEDI huolehtii että sairaala on JCI-valtuutettu tekemään operaatiot ja omaa kansainväliset laatustandardit sekä operaatiossa tarvittavat korkeatasoiset teknologiset laitteistot.

Hotelli

Hotellimme AC Macka by Marriott täyttää korketasoiset standardit ja sillä on 4* luokitus. Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa kävelyetäisyydellä alueista kuten Taksim, Nişantaşı ja Beşiktaş.

Ennen ja jälkeen kuvia joistakin potilaistamme, jotka tulivat Istanbuliin Turkkiin nenäleikkauksiinsa ja joilla oli hieno kokemus...

Nenäleikkaus Ennen ja Jälkeen

Katso video asiakaskokemuksista nenän leikkauksen jälkeen Istanbulissa. Katso kuinka onnellisia he lähtevät Turkista onnistuneen operaation jälkeen.

Arviot Istanbulissa suoritetusta nenäleikkauksesta

Todistukset

Nenäleikkauksen hinta Turkissa

Älä laiminlyö terveyttäsi, löydä uusi itsesi!

Ota yhteyttä nyt!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.