MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

breast reconstruction after breast cancer

Rintojen rekonstruktio rintasyövän jälkeen

Rintasyöpä on yksi yleisimmistä syöpistä maailmassa. Rintojen menettäminen syövästä voi vaikuttaa naisiin fyysisesti ja henkisesti. Rintakudoksen jälleenrakentaminen (rekonstruktio) antaa merkittävän muutoksen positiivisella tavalla potilaan itsetuntoon ja psykologiaan. Tässä kuussa ilmestyvässä numerossa haluamme puhua rintojen jälleenrakentamisesta naisille, joiden rintakudos on poistettu syövän vuoksi.

Ajoituksen kannalta rintojen rekonstruktio voidaan suorittaa kahdessa eri vaiheessa. Se voidaan tehdä joko samanaikaisesti rintakudoksen poistamisen kanssa tai myöhemmin rintakudoksen poistamisen jälkeen (mastektomia). Ne, joilla on samanaikainen mastektomia ja rintojen rekonstruktio, ovat yleensä varhain diagnosoituja potilaita. Tässä leikkauksessa yleinen kirurgi poistaa rintakudoksen ja plastiikkakirurgi rekonstruoi rinnan. Jos syöpä on kehittynyt, rintojen rekonstruktio tulisi suorittaa yhden vuoden mastektomian jälkeen – koska potilas todennäköisesti saa sädehoitoa. Rintasyövän hoito ja jälleenrakentaminen tulisi arvioida ja suunnitella asiantuntijaryhmän kanssa yleiskirurgiassa, onkologiassa ja plastiikkakirurgiassa. Tällä tavalla potilaalle voidaan kehittää paras hoitosuunnitelma.

Rintojen rekonstruoinnissa on joitain menetelmiä. Voimme jakaa nämä kahteen pääluokkaan, kuten ”rokotus” ja ”rintaimplantit”. Implantaatio koostuu luonnollisten kehokudosten, lähinnä rasvojen, käytöstä injisoimiseen takaisin rintaan muodon antamiseksi. Inokuloinnissa ensimmäinen etusija on yleensä vatsaontelokudos, koska se on pehmeää, öljyistä ja hieman muotoiltua kudosta. Vatsaa voidaan käyttää kahdella tavalla: Ensinnäkin se on ihon, rasvan ja vatsalihasten käyttö. Toinen menetelmä on käyttää vain vatsan ihoa ja rasvaa ilman lihaskudosta. Molemmilla menetelmillä on omat etunsa ja haittansa. Ensimmäinen vie suhteellisen lyhyemmän ajan – mutta koska käytetään vatsalihaksia, se voi johtaa tyröihin, eikä sitä voida suorittaa liikalihaville potilaille. Toinen menetelmä, jossa käytetään vain vatsan ihoa ja rasvaa, on tullut viime aikoina yhä suositummaksi. Koska lihakset eivät häiritse tätä menetelmää, tyrän riskiä ei ole. Mutta se vaatii paljon enemmän mikrokirurgian asiantuntemusta ja kokemusta. Molemmat toimenpiteet voivat jättää arpia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin keisarileikkaukset. Klinikallamme suosituin menetelmä on toinen hyödyntämällä mikrokirurgian asiantuntemustamme.

Silikoni-implantit voivat olla ratkaisu potilaille, joilla ei ole tarpeeksi rasvaa ja ihoa vatsassa. Tässä menetelmässä pieni määrä lihaskudosta uutetaan yleensä potilaan takaosasta ja siirretään rintaan, minkä jälkeen asetetaan silikonipallo. Tämä ilmapallo täyttyy tietyin aikavälein. Kun ilmapallo saavuttaa optimaalisen koon, se poistetaan ja silikoni-implantti jätetään rinnan sisälle. Tämä menetelmä kestää lyhyemmän ajan, mutta sen suorittaminen kestää kaksi istuntoa.

Kenelle tämä toimenpide voidaan tehdä?

Kuka tahansa, jolla on hyvä terveys, voi käydä läpi tämän toimenpiteen. Komplikaatioiden riski on kuitenkin suurempi tupakoivilla potilailla.

Kauanko se kestää?

Se riippuu käytetystä menetelmästä. Esimerkiksi, jos lihaskudos uutetaan selästä ja silikoni-implantti asetetaan, se kestää yleensä 4-5 tuntia. Mikrokirurgisia menetelmiä käytettäessä voi kuitenkin kestää jopa 6–7 tuntia – jos kaksi rintaa täytyy rekonstruoida, se voi kestää jopa 12 tuntia.

Kuinka paraneminen tapahtuu leikkauksen jälkeen?

Käytetystä menetelmästä riippuen potilas voi nousta ylös ja kuluttaa nesteitä samana päivänä. Kirurgiset viemärit poistetaan 3-4 päivässä. Suosittelemme, että käytät puristusristiä kaksi kuukautta. Kahden rinnan täydellisen symmetrian aikaansaamiseksi tulevaisuudessa saatetaan tarvita pieniä toimenpiteitä, kuten areolan muotoilua.


Paras rintakirurgian klinikka Turkissa