MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

Liiallinen ihon poisto laihtumisen jälkeen

Liikalihavuus on hyvin yleinen häiriö, joka vaikuttaa ihmisten elämään. Liikalihavuus lisääntyy ruokailutottumusten muuttuessa. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan liikalihavuuden määrä vuonna 1995 oli korkeintaan 20% kunkin osavaltion väestöstä. Mutta vuonna 2010 on nähty, että yli 20% väestöstä on ylipainoisia jokaisessa osavaltiossa.

Lihavuuden diagnosoimiseksi käytämme BMI (Body Mass Index) -laskelmia. Tulosten mukaan potilas voi olla ylipainoinen, liikalihava tai sairaalloisesti ylipainoinen. Sairaasti liikalihaville potilaille liikalihavuusleikkaus on edullisin hoito.

On monia muita häiriöitä, joihin liittyy liikalihavuus, kuten diabetes, korkea verenpaine, hyperlipidemia, uniapnea, nivelrikko jne. Lihavuusleikkauksen jälkeen nämä sivuvaikutukset voidaan myös parantaa. Esimerkiksi diabetesta sairastavat potilaat voivat vähentää insuliiniannosta tai lopettaa sen käytön kokonaan.

Lihavuuspotilaiden määrän kasvu johtaa liikalihavuusleikkausten suurempaan kysyntään. Turkissa yli 10 000 potilasta käy liikalihavuuden leikkauksessa vuosittain ja yli 2 miljoonaa potilasta seisoo jonossa.

Milloin on oikea aika tehdä tarpeeton ihonpoistoleikkaus?

Liikalihavuusleikkauksen jälkeen muita häiriöitä voidaan parantaa, mutta nopean laihtumisen takia ihoa notkeaa erityisesti vatsassa, rinnoissa, lantioissa, reissä ja olkavarrissa. Liiallinen iho aiheuttaa ei-toivotun ulkonäön ja voi aiheuttaa muita sairauksia, kuten sieni-infektioita ja arpia. Vaikka potilas menettää painonsa, fyysinen aktiivisuus vaikeuttaa ylimääräisen ihon saamista. Paras aika saada ylimääräinen ihon poisto on hetki, jolloin lopetat laihdutuksen ja saavutat lopullisen painosi. Sitä on pidettävä pitkänä matkana, ja viimeinen pysäkki on päästä eroon ylimääräisestä ihosta voidakseen liikkua mukavasti ja olla terveellistä.

Voidaanko ihon notko estää liikalihavuuden jälkeen?

Potilaat, jotka soveltuvat liikalihavuusoperaatioon, ovat yleensä sairaalloisesti liikalihavia. Näillä potilailla tapahtuu nopea painonlasku leikkauksen jälkeen, eikä siksi ole mahdollista välttää ihon putoamista kokonaan. Mutta säännöllinen liikunta ja runsaiden nesteiden käyttö voivat minimoida sen.

Milloin on paras aika tehdä plastiikkakirurgia liikalihavuuden jälkeen?

Ajoitus on tärkeä kysymys plastiikkakirurgiassa lihavuusleikkauksen jälkeen. Potilaat laihtuvat yleensä vuoden kuluttua leikkauksesta. Plastiikkakirurgian saamiseksi laihtumisprosessisi on oltava täydellinen ja vakaa. Ole valmis, sinun ei pitäisi laihtua yli 2,5 kg kuukaudessa viimeisten 3 kuukauden aikana. Joskus potilaat voivat vaatia plastiikkakirurgiaa paljon aikaisemmin kuin pitäisi, mikä johtaa ei-toivottuihin tuloksiin.

Mitkä ovat yleisimmät leikkaukset lihavuusleikkausten jälkeen?

Lihavuusoperaation jälkeen nopea laihtuminen vaikuttaa koko kehoon. Siksi yleisimpiä leikkauksia ovat nostoleikkaukset, kuten vatsaontelo, rintojen pienennys tai mastopeksia, reiden nostaminen, rasvaimu jne. Se muuttuu henkilöstä riippuen, mutta useimmat potilaat tarvitsevat suurimman osan näistä leikkauksista saadakseen paremman muodon. Prosessin helpottamiseksi jotkut näistä toiminnoista voidaan suorittaa samanaikaisesti yhdistämällä ne. Esimerkiksi reiden ja käsivarsien nostoja tai mastopeksia ja käsivarsien nostoja voidaan yhdistää. Tällä tavoin koko prosessia voidaan yksinkertaistaa sen sijaan, että toiminnot olisivat erikseen.

Ovatko plastiikkaleikkaukset erilaisia, kun ne tehdään liikalihavuuden jälkeen?

Nopeasti laihtuneilla on muita ongelmia kuin tavallisilla plastiikkapotilailla. Tärkein asia on areenat. Esimerkiksi normaalissa mahalaukussa arpia jää alusvaatealueelle, joten se ei ole niin ilmeistä. Mutta ylipainoisella potilaalla nämä nostotoimenpiteet on suoritettava ylävartalon ympärillä, mikä tarkoittaa periaatteessa enemmän arpia. Mutta voimme helposti sanoa, että korvataan vetelevä iho arpilla. Pienemmät arvet tarkoittavat kuitenkin vähemmän nostoa ja enemmän ihon notkeutumista. Toisaalta useimmat arvet voidaan piilottaa kehon käyrillä ja viivoilla.

Oikea diagnoosi sagging rinnat on myös tärkeää. Esimerkiksi jotkut potilaat tarvitsevat vain rintojen vähentämistä, toiset myös mastopeksiaa. Joillakin muilla ei ole tarpeeksi rintakudosta, ja ne saattavat tarvita implantteja nostamiseksi.

Lyhyessä ajassa kaikki epämuodostumat otetaan huomioon ja kirurgi auttaa sinua laatimaan oikean hoitosuunnitelman.

Kuinka kauan minun täytyy odottaa operaatioiden välillä?

Normaalisti suosittelemme 3 kuukauden välein. Tämä voi kuitenkin muuttua potilaan yleisen terveyden mukaan.

Kuinka paraneminen tapahtuu?

Se vaihtelee toiminnon mukaan. Esimerkiksi. Vatsan potilas pysyy sairaalassa 2 päivää ja 15 päivän kuluttua hän voi palata normaaliin elämään. 3 kuukauden ajan on suositeltavaa pysyä poissa liikunnasta. Yleensä potilaat voivat palata normaaliin elämäänsä kolmen viikon kuluttua.

Onko liiallinen ihon poisto vaarallista? Mitkä ovat yleisimmät komplikaatiot?

Se ei ole paljon riskialttiempi kuin tavallinen plastiikkakirurgia, mutta jos potilaalla on liikalihavuudesta johtuvia muita häiriöitä, komplikaatioiden riski voi olla hieman suurempi. Yleisimpiä ovat arpiongelmat, jotka voivat kestää tavallista kauemmin. Mutta se voi parantua asianmukaisella pukeutumisella ja hoidolla.

Lyhyesti sanottuna redundanteilla ihonpoistoleikkauksilla on merkittävä positiivinen vaikutus potilaisiin. Oikealla operatiivisella suunnittelulla ja kokemuksella tulokset voivat olla upeita.


Paras plastiikkakirurgia Turkissa