MTQUA TravelMEDI
MTQUA
CERTIFIED
First & Only in Turkey
MTQUA TravelMEDI
MTQUA CERTIFIED

First and only

Medical Company

in Turkey

coronavirus managed turkey

Kuinka Turkki hallitsi koronavirusta?

Kuinka Turkki hallitsi koronavirusta?

Tehokkailla hoitomenetelmillä, pitkälle kehitetyllä terveysjärjestelmällä, Turkki on ollut todellinen esimerkki koko maailmalle, etenkin Euroopalle, ja taistellut Covid-19: tä vastaan ​​ja pitänyt kuolleisuuden todella alhaisena tämän pandemian aikana.

Turkin ottelu Covid-19: tä vastaan

Turkki on käyttänyt eri protokollaa viruksen puhkeamisen jälkeen. Vasta tammikuussa 2020 on perustettu tiedekomitea, joka keskittyy pääasiassa Covid-19: n torjuntaan. Tämä komitea koostuu maan tunnetuista tiedeasiantuntijoista. He tutkivat ja tutkivat joitain muinaisista koronavirusepidemioista ja panivat merkille, kuinka jotkut maat taistelivat onnistuneesti koronavirusta vastaan.

Ensimmäinen Covid-19-tapaus havaittiin Turkissa 11. maaliskuuta 2020. Tarvittavat varotoimet oli kuitenkin toteutettu ennen kyseistä päivämäärää.

[rt_timeline style=”style-2″]
[rt_tl_event day=”22″ month=”tammikuu” year=”2020″ title=”Lämpökokeet Kiinasta tuleville lennoille”]

[/rt_tl_event]
[rt_tl_event day=”05″ month=”helmikuu” year=”2020″ title=”Kaikki lennot Kiinasta peruutettiin.”]

[/rt_tl_event]
[rt_tl_event day=”06″ month=”helmikuu” year=”2020″ title=”Kaikille kansainvälisille matkustajille tehdään lämpökokeet.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”11″ month=”helmikuu” year=”2020″ title=”Turkin kehityksen ansiosta testejä kehitettiin pitkälle, ja niiden saavuttaminen kestää kauan testeihin, jotka antoivat tuloksia 90 minuutissa.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”23″ month=”helmikuu” year=”2020″ title=”Iranin raja suljettiin siellä tapahtuneen taudinpurkauksen vuoksi.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”29″ month=”helmikuu” year=”2020″ title=”Kaikki lennot Italiaan / Italiasta peruivat vakavan purkauksen vuoksi.”]

[/rt_tl_event]

[rt_tl_event day=”11″ month=”Maaliskuu” year=”2020″ title=”Ensimmäinen tapaus Turkissa. WHO on julistanut Covid-19: n pandemiaksi.”]

[/rt_tl_event]

[/rt_timeline]

Ensimmäisen tapauksen jälkeen, joka havaittiin 11. maaliskuuta, Turkin tiedekomitea on käyttänyt tutkimusten mukaan erityistä hoitomenettelyä, ja tilastot tulivat Kiinasta.

Koronavirus alkoi levitä maailmanlaajuisesti hyvin nopeasti, ja monissa maissa tehohoito ja hengitysvaikeudet olivat riittämättömiä. Turkki ei ole koskaan kokenut ongelmia puutteellisten lääketieteellisten laitteiden ja lähteiden kanssa, koska terveydenhuollon infrastruktuuri ja tekniikka ovat melko edistyneitä ja valmiita palvelemaan miljoonia ihmisiä.

Statistan tiettyjen tilastojen mukaan 100000 ihmiselle voidaan jakaa tehohoitoyksiköitä seuraavasti:

MaaSairaanhoitajat (100000 ihmistä)
Turkki40
Amerikan Yhdysvallat34,7
Saksa29,2
Italia12,5
Ranska11,6
Etelä-Korea10,6
Espanja9,7
japanilainen7,3,6
Iso-Britannia6,6
Kiina3,6

Turkin hätäpalvelut ennen koronavirusta olivat olleet erittäin kiireisiä. Turkin hätätilanteissa sallittu kokonaismäärä on vuosittain 105 miljoonaa, kun taas väestön kokonaismäärä on 80 miljoonaa. Tämä on 23-25 ​​miljoonaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa 53 miljoonalla ja 130 miljoonaa Yhdysvalloissa 324 miljoonalla. Covid-19-tapausten määrän lisääntyessä Turkissa, hyvin asutut paikat, kuten kaupalliset keskukset, elokuvateatterit, teatterit, ravintolat ja kahvilat, on suljettu ja kaikki tärkeät ohjeet viruksen torjumiseksi on julkaistu laajalti.

Uusimpien tutkimusten mukaan on ymmärretty, että Covid-19 on enimmäkseen vaarallinen yli 65-vuotiaille ja kroonisissa sairauksissa oleville. Tämän seurauksena 3. huhtikuuta julistettiin virallinen vankila yli 65-vuotiaille, joilla on suuri kuolemanvaara ja alle 20-vuotiaita, koska saastuminen on nopeaa nuorten keskuudessa. Tämän vankeuden tulokset olivat varsin lupaavia, koska yli 65-vuotiaiden kuolemantapaukset vähenivät puoleen.

Terveyskomitean tutkimusten mukaan Turkki on noudattanut eri protokollaa kuin muut maat. On noudatettu monimutkaista hoito-ohjelmaa, joka varmistaa, että oireet eivät voi kehittyä. Käytetyt lääkkeet ovat alkaneet tuottaa kansallisia lääkevalmistajia.

Yksi tärkeimmistä tutkimuksista tässä prosessissa on ollut arkistointi. Tässä projektissa kaikki henkilöt, jotka ovat joutuneet kosketuksiin jokaisen koronaviruspotilaan kanssa, on löydetty, löydetty ja asetettu karanteeniin. Näitä ihmisiä on seurattu ja seurattu säännöllisesti mobiilisovelluksen kautta. Tällä menetelmällä oli suuri vaikutus pilaantumisprosessin hidastamiseen.

Maailman terveysjärjestön maaliskuun tilastojen mukaan kuolleisuus, joka tapahtuu, kun tapausten ja kuolemien lukumäärää pidetään maailmanlaajuisesti, on 3,4 prosenttia. Joissakin maissa sepelvaltimoviruskuolleisuus on kuitenkin selvästi keskimääräistä korkeampi. Tässä ovat eniten kärsineet maat Covid-19: ssä kuolleisuuden suhteen:

MaaKuolleisuus (WHO: n maaliskuun tilastot)
Ranska17.3%
Belgia14.7%
Iso-Britannia13.5%
Italia13,2%
Espanja10.5%
Kiina5,5%
Amerikan Yhdysvallat5,3%
Saksa3,5%
Turkki2,3%

On kolme päätekijää Turkin korkealle menestykselle taistelussa Covid-19:ää vastaan tämän prosessin aikana:

  • Turkin menestykseen Covid-19: n torjunnassa tämän prosessin aikana on kolme päätekijää: Hyvin varustetut tilat ja hyvin kehittynyt terveydenhuoltojärjestelmä
  • Erittäin kokeneet lääkärit ja terveydenhuollon ammattilaiset
  • Potilaille sovelletut erilaiset hoitomenetelmät

Yritettyään palata normaaliin elämään ottamalla täydellisen hallinnan Turkki on tuottanut ja lahjoittanut muille maille lähes 200 hengityssuojainta, satoja tuhansia kasvonaamioita, lääketieteellisiä laitteita Covid-19: n torjunnan tukemiseksi.